donderdag 3 december 2015

Weerbericht donderdag 3 december


Algemene situatie

Op de noordwestelijke flank van een hogedrukgebied staat in onze omgeving een zuidwestelijke stroming. Vannacht bereikt een koufront onze omgeving, verbonden aan een stormdepressie boven de noordelijke Noordzee. Morgenmiddag ligt het koufront al boven Duitsland en profiteren wij van een hogedrukwig die zich achter dit front heeft opgebouwd. Tijdens het weekend staat er opnieuw een strakke zuidwestelijke stroming, met vooral boven zee veel wind. Actieve fronten blijven voorlopig nog op een afstand.
Verdere vooruitzichten (dinsdag 8 december tot en met zaterdag 12 december)

Grootschalig verandert er weinig of niets. Er blijft in onze omgeving een westcirculatie staan. Regenzones en wiggen blijven elkaar aflossen. Omdat ook boven New Foundland de luchtdruk hoog is, wordt de aanvoer van de zachtste subtropische lucht wel afgesneden. De aangevoerde luchtmassa's komen vooral van gematigde breedtes. De maxima liggen meestal rond 8 of 9 graden, de minima rond 3 graden. Tijdens heldere en windstille nachten is een graadje (grond)vorst mogelijk, maar structureel winterweer lijkt er nog niet aan te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...