dinsdag 8 december 2015

Weerbericht 8 december


Algemene situatie

Vanuit het westen nadert een koufront. Kort na de middag bereikt het de omgeving van Gent. Morgen ligt een mobiel hogedrukgebied (met een hoge kerndruk van 1042 hPa) tijdelijk boven Frankrijk. Het zorgt ook bij ons dan voor mooi weer. Donderdag ligt deze kern al boven het zuidoosten van Europa en bevinden wij ons opnieuw in een zuidwestelijke stroming. In die stroming nadert opnieuw een koufront onze regio. Dat bereikt ons in de nacht van donderdag op vrijdag. Vrijdag volgen nog enkele buienlijnen. We bevinden ons dan tijdelijk in maritiem polaire (en dus iets minder zachte) lucht. Zaterdag ligt er waarschijnlijk een slepend front boven onze omgeving, maar die evolutie moeten we nog eventjes afwachten.

De weerkaart van deze middag: een koufront ligt voor onze kust en trekt stilaan het binnenland in.

Verdere vooruitzichten (zondag 13 december tot en met donderdag 17 december)

Het ziet er naar uit dat de westelijke tot zuidwestelijke circulatie blijft aanhouden. Het blijft dus wisselvallig en vrij zacht voor de tijd van het jaar. De maxima liggen gemiddeld rond 8°C, de minima rond 4°C. Winterweer lijkt bij ons voorlopig geen kans te maken. Boven Scandinavië en het westen van Rusland koelt het wel af, waardoor de wintergrens mogelijk iets dichter in de buurt komt te liggen dan nu het geval is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...