maandag 30 november 2015

Tweede storm in twee dagen

Algemene situatie

De depressiekern die gisteren voor een storm zorgde boven de Noordzee en het zuiden van Scandinavië, ligt momenteel al boven de Oostzee. Op het koufront van deze depressie is door golfvorming een nieuwe kern ontstaan, die vandaag over het noorden van Nederland naar het oosten trekt. Dat zorgt ervoor dat de wind deze namiddag opnieuw stormkracht bereikt boven het Belgisch gedeelte van de Noordzee. Het golvende front blijft ook morgen nog boven onze regio slepen, maar trekt dan langzaam naar het noorden. Woensdag bevinden we ons in de erg brede warme sector. Donderdag nadert opnieuw een golvend front vanuit het westen. Het ziet er naar uit dat het ons bereikt in de nacht van donderdag op vrijdag. De hele periode blijft het zacht voor de tijd van het jaar.


Een kleine lagedrukkern boven het noorden van Nederland doet deze namiddag de wind in onze omgeving opnieuw sterk toenemen.

Verdere vooruitzichten (zaterdag 5 december tot en met woensdag 9 december)

We blijven in een zuidwestelijke circulatie zitten. Regenzones en mobiele wiggen volgen elkaar op en er staat soms veel wind. Het blijft erg zacht voor de tijd van het jaar, met maxima meestal rond 12°C en minima rond 8°C. De kans op nachtvorst of winterse neerslag is verwaarloosbaar klein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...