Disclaimer

Hoe betrouwbaar de weermodellen ook zijn geworden, de opmaak van een weerbericht is geen exacte wetenschap. Weerfenomenen blijven vaak onvoorspelbaar.
Gebruik de verwachting op deze website dan ook met de nodige voorzichtigheid en niet als enige informatiebron.
De auteur is in geen geval aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het gebruik van de informatie die te lezen valt op dit blog.

De informatie op deze website geeft geen enkele garantie op de veiligheid van natuurijs. Het ijs betreden doe je altijd op eigen verantwoordelijkheid. Informeer je altijd ter plaatse en controleer zelf de veiligheid en kwaliteit van het ijs voor je het ijs op gaat. Doe dat ook nooit alleen en neem de nodige veiligheidsuitrusting mee.

Dit blog staat volledig los van mijn werk bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut en het Oceanografisch Meteorologisch Station. Verwachtingen en meningen op dit blog zijn louter persoonlijk en mogen in geen geval toegeschreven worden aan de vermelde instellingen.

Aangezien dit blog een persoonlijk hobbyproject is, kan ik niet garanderen dat hij elke dag wordt bijgewerkt. Maar ik doe mijn uiterste best!

Dank voor uw vertrouwen,

Gert Coone
Marien meteoroloog
Drongen

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...