zaterdag 12 december 2015

Snelle windtoename op zee

Bij het Kustweerbericht hebben we besloten om voor vandaag zaterdag een waarschuwing uit te vaardigen. Een golftop op het front dat boven onze omgeving ligt, heeft zich de voorbije uren ontwikkeld tot een aparte depressiekern. Nu staat er nog een zwakke wind aan zee, maar in de loop van de dag zal hij fors toenemen en vanavond staat er 7 Bft aan de kust, met rukwinden tot 80 km/u.

Op volle zee neemt de wind toe van 3 Bft nu tot een stormachtige 8 Bft deze namiddag en avond, met rukwinden tot 90 km/u. Vooral ook gevaarlijk op zee, is de plotse toename van de golfhoogte. De golven stijgen erg snel van 80 cm naar 3 meter.

Wie van plan zou zijn om met een (vissers)bootje de zee op te gaan, is dus maar best voorzichtig deze namiddag en vanavond.

De depressiekern ligt vanavond boven de Noordzee en trekt snel naar het oosten weg. Op zee staat tijdelijk een stormachtige wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...