maandag 21 januari 2013

Kraenepoel in Aalter vrijgegeven

De Kraenepoel in Aalter is deze namiddag officieel vrijgegeven voor schaatsers. Er is een baan geveegd van 2 kilometer lang. Op dat geveegde stuk is het ijs 11 cm dik, onder het sneeuwdek is dat heel wat minder. Blijf dus best op de geveegde baan en waag je zeker niet voorbij de afsluitingen.
In de omgeving van de Kraenepoel is het niet gemakkelijk om te parkeren. Om de bermen in dit natuurgebied te beschermen én om stremming van het verkeer op de smalle wegen te voorkomen, is er een parkeerverbod in de onmiddellijke buurt van de vijver. Ook de akker die vorig jaar als parkeerplaats werd gebruikt, is nu niet toegankelijk. De ondergrond is er onvoldoende bevroren en auto's zouden er zich vastrijden in de modder.
Er is een parking voorzien op de hoek van de Malsemstraat en de Prinsenstraat. Dat is op 1 kilometer wandelafstand, maar voor schaatsers mag dat beetje extra lichaamsbeweging uiteraard geen probleem zijn.

De ijsmeesters blijven het ijs controleren. Als het onbetrouwbaar zou worden, moet iedereen onmiddellijk het ijs verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...