vrijdag 22 januari 2016

Winter van de kaart geveegd

Het speldenprikje dat de winter de vorige dagen uitdeelde, is vanaf vanavond voltooid verleden tijd. Een Atlantische storing bereikt dan onze omgeving en overspoelt ons met zachte, maritieme lucht.
Het ziet er niet naar uit dat er de komende tien dagen opnieuw koudere lucht onze richting uit komt. Tussen het hogedrukgebied van de Azoren en een klassieke moederdepressie nabij IJsland, komt een stevige westcirculatie tot stand en die lijkt niet meteen van plan om te wijken.

Het weinig natuurijs dat er nu nog ligt, zal snel verdwijnen. De rest van de maand januari is de kans op vorming van nieuw ijs nihil. Als er zich deze winter nog schaatsijs wil vormen, zal het dus in februari moeten gebeuren. Of dat ook het geval zal zijn, is uiteraard nog niet in te schatten.

Het Europese weermodel berekent voor volgende week een strakke westelijke stroming, die zachte zeelucht aanvoert tot ver in Europa.


Het gedetaileerde weerbericht voor Gent en omgeving (klik hier).Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...