vrijdag 27 november 2015

Weinig actief warmfront

Algemene situatie

Een weinig actief warmfront ligt op dit moment boven onze regio. Rond middernacht trekt het veel actievere koufront over het Gentse. Morgen overdag profiteren we dan van de mobiele wig die zich heeft opgebouwd achter dit koufront. De wind spant wel geleidelijk aan en in de nacht van morgen op zondag moeten we al afrekenen met het volgende frontaal systeem. Zondagmiddag ligt een warmfront boven ons, verbonden aan een stormdepressie met kern boven Schotland. Na de doortocht van het warmfront komen ook wij maandag in een sterk windveld terecht. Maandag en dinsdag blijft het koufront van deze depressiekern in onze omgeving golven.


Komende nacht ligt een koufront boven onze omgeving.

Verdere vooruitzichten (woensdag 2 december tot en met zondag 6 december)

De langetermijnverwachting verandert voorlopig niet. Een gordel van hoge luchtdruk ten zuiden van ons en depressies boven de noordelijke Atlantische Oceaan en Scandinavië zorgen bij ons voor een onvervalste westcirculatie. Het weerbeeld van de komende dagen lijkt ook dat van begin december te worden: regenzones en mobiele wiggen wisselen elkaar af. De temperatuur is normaal tot vrij hoog voor de tijd van het jaar. Als een mobiele wig op het juiste moment langskomt, is een graadje grondvorst tijdens de nacht mogelijk maar structureel winterweer is heel ver weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...