maandag 23 november 2015

Weerbericht 23 november


Algemene situatie

Een mobiele wig zorgt vandaag voor rustig najaarsweer. In de loop van de nacht nadert een occlusiefront onze regio. Het is verbonden aan een depressiekern tussen IJsland en Noorwegen. Het duurt tot morgennamiddag voor dit front onze omgeving weer verlaat. Daarna staat er een westelijke tot noordwestelijke stroming waarin enkele buienlijnen en occlusies meetrekken. Dit patroon lijkt zich nog enkele keren te gaan herhalen. Donderdag volgt een nieuwe wig, daarna komt het volgende frontale systeem er al aan. De aangevoerde lucht komt de hele tijd van gematigde breedtes, waardoor de temperatuur normaal is voor de tijd van het jaar.

Komende nacht zien we van over de Britse Eilanden een frontaal systeem oprukken naar onze omgeving.
Verdere vooruitzichten (zaterdag 28 november tot en met woensdag 2 december)

Het hogedrukgebied van de Azoren staat prominent op de weerkaart en breidt zich uit naar Spanje. Boven de noordelijke Atlantische Oceaan en Scandinavië liggen depressiekernen. Dat zorgt bij ons voor een westcirculatie, met de typische opeenvolging van regenzones en mobiele wig. Er staat soms veel wind en randdepressies kunnen zich erg snel uitdiepen. De maxima liggen gemiddeld rond 9°C en de minima rond 5°C. De kans op nachtvorst is erg klein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...