donderdag 26 november 2015

Weerbericht 26 november


Algemene situatie

Een mobiele wig beïnvloedt ons weer vandaag gunstig. Morgen ligt een weinig actief warmfront over onze regio. Het zorgt vooral voor veel bewolking. In de nacht naar zaterdag bereikt dan het veel actievere koufront onze omgeving. Dan hebben we geluk, want zaterdag overdag profiteren we van een nieuwe mobiele wig, terwijl 's avonds en 's nachts opnieuw een actief systeem onze regio aandoet. Ook de wind spant dan flink aan. Zondag moeten we alweer afrekenen met een warmfront. Begin volgende week staat er een westcirculatie, in stand gehouden door het Azorenhoog en een complexe depressie boven de noordelijke Atlantische Oceaan en de Noorse Zee.

De weerkaart van deze middag, met een wig boven onze omgeving.


Verdere vooruitzichten (dinsdag 1 december tot en met zaterdag 5 december)

Een gordel van hoge luchtdruk ten zuiden van ons en depressies boven de noordelijke Atlantische Oceaan en Scandinavië zorgen bij ons voor een onvervalste westcirculatie. Het weerbeeld van de komende dagen lijkt ook dat van begin december te worden: regenzones en mobiele wiggen wisselen elkaar af. De temperatuur is normaal tot vrij hoog voor de tijd van het jaar. Als een mobiele wig op het juiste moment langskomt, is een graadje grondvorst tijdens de nacht mogelijk maar structureel winterweer is heel ver weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...