maandag 3 december 2012

Jelena Peeters verbaast op 5 kilometer

Jelena Peeters in actie tijdens het videoportret dat schaatsen.nl gisteren over haar maakte.
Het is een beetje ondergesneeuwd geraakt door de (terechte) aandacht voor Bart Swings, maar dé prestatie in het Belgische schaatsen tijdens de voorbije worldcup in Astana, kwam van Jelena Peeters. In de B-groep van de 5.000 meter reed ze verrassend naar de tweede plaats. Op zich al een uitstekende prestatie, maar met haar tijd (7:09.8) deed ze beter dan maar liefst de helft van de deelneemsters in de A-groep. Dat betekent dat ze eigenlijk de 9de tijd van alle schaatsters neerzette. Ze moest slechts 8,5 seconden toegeven op de winnares, meervoudig wereld- en olympisch kampioene Martina Sablikova. Op een lange afstand als de 5 kilometer is dat erg weinig. Ook zij vindt dus stilaan aansluiting met de wereldtop.

Net als Swings, rijdt Peeters dit seizoen het ene Belgische record na het andere. Ook net als Swings, is ze eigenlijk nog maar pas bezig als schaatster. Dit is haar derde jaar, waarvan pas het tweede waarin ze "serieus" met de sport bezig is, zo zegt ze zelf. De 27-jarige Peeters combineert het schaatsen met haar werk als freelance grafisch ontwerper.
Half januari mag ze, samen met Nele Armée, deelnemen aan het Europees kampioenschap allround in Heerenveen.

Bekijk hier het videoportet dat de Nederlandse website www.schaatsen.nl gisteren maakte van Jelena Peeters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Daar is de Elfstedenvraag alweer

Het is al ruim 21 jaar geleden dat de vorige Elfstedentocht plaats vond. Blijkbaar zijn velen inmiddels vergeten welk soort winterweer je vo...