zaterdag 18 november 2017

Halfweg volgende week extreem zacht voor de tijd van het jaar

De onzekerheid waar ik het in mijn vorige bijdrage nog over had, is grotendeels verdwenen. We krijgen vanaf dinsdag zo goed als zeker erg zacht weer voor de tijd van het jaar. Donderdag en vrijdag zelfs extreem zacht. Maxima van 15°C of zelfs nog iets hoger, horen tot de mogelijkheden.De grafiek hierboven voor de regio Gent is duidelijk. De rode staafjes zijn de bandbreedte van de verwachte maxima, de blauwe van de verwachte minima. De dikke rode lijn is de normaal van de maxima van de voorbije 20 jaar, de dikke blauwe lijn die van de minima. De dunne rode en blauwe lijn tonen de recordmaxima en -minima van de voorbije 20 jaar.

We zien dus dat de verwachte maxima voor donderdag en vrijdag dicht bij de recordwaardes liggen. Beide dagen ligt het gemiddelde van de verwachte minimumtemperatuur zelfs boven de norm van de gemiddelde maximumtemperatuur van de voorbije 20 jaar.

Nee, winterweer zit er voorlopig echt nog niet in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Subtropische lucht zorgt voor erg zacht weer

Wat Vlaanderen en Nederland betreft, kunnen we de boeken voor het schaatsen op natuurijs deze winter wel sluiten. De komende week neigt het ...