vrijdag 5 februari 2016

Veel wind vanaf zondag

Opgesteld op vrijdag 5 februari om 09.30 uur.


Algemene situatie

We bevinden ons vandaag en een groot deel van morgen in de warme sector van een depressie met kern nabij IJsland. Het koufront ligt vannacht boven Engeland, maar begint dan te golven. Pas in de nacht van morgen op overmorgen trekt het over onze omgeving. Vanaf zondag komen we in het sterke windveld terecht van een complexe depressie nabij de Britse Eilanden. Hoe hard het precies zal waaien, zal afhangen van de exacte koers van de diverse kernen. Voorlopig schuift die nog van modelrun tot modelrun.
De hele tijd wordt er zachte oceaanlucht naar onze omgeving aangevoerd.

Vandaag en morgen bevinden we ons in de warme sector van een Atlantische depressiekernVerdere vooruitzichten (woensdag 10 februari tot en met zondag 14 februari)

Er verandert weinig of niets aan het drukpatroon. Er blijft een complex lagedrukgebied liggen in de omgeving van de Britse Eilanden. Het concrete weerbeeld zal worden bepaald door secundaire depressiekernen, die we nu nog niet kunnen inschatten. Maar het algemene weerbeeld is duidelijk: het blijft wisselvallig en vrij zacht voor de tijd van het jaar. De maxima liggen gemiddeld rond 8°C, de minima rond 5°C. De kans op wat lichte nachtvorst en/of winterse neerslag is erg klein.

Natuurijs (situatie in westelijk Vlaanderen)

Geen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Extreme onzekerheid, zelfs op korte termijn

De verwachtingen zijn erg onzeker, zowel op de korte als op de langere termijn. Vannacht en morgenochtend al, bijvoorbeeld. Na de doortoch...