woensdag 1 februari 2012

Koud, met vrijdag en zondag kans op sneeuw

Slechts een korte update vandaag, want veel verandert er niet. Het blijft de komende dagen koud, ook tijdens het weekend en de eerste dagen van volgende week. Vrijdag kan een lagedrukgebiedje in het westen tijdelijk zorgen voor licht positieve temperaturen. Deze kleine depressiekern gaat gepaard met een frontaal systeem: een warmfront en een koufront. Beide fronten kunnen plaatselijk voor sneeuw zorgen. In de warme sector loopt de temperatuur eventjes op en kan het zelfs tijdelijk wat dooien. De wind wordt dan eventjes aanlandig. Lang duurt dit niet. Na de doortocht van het koufront wordt het meteen opnieuw erg koud en vries het weer overal.

Zaterdag, zondag en maandag is het opnieuw koud, met maxima rond of net onder het vriespunt en 's nachts matige tot strenge vorst. Zondag kan er opnieuw wat sneeuw vallen.

Door de harde wind zijn de grote wateroppervlaktes in Vlaanderen nog altijd niet of maar gedeeltelijk dichtgevroren. Schaatsers zullen dus nog wat geduld moeten oefenen. 
Morgen donderdag volgt opnieuw een wat uitgebreidere update.

De weerkaart voor vrijdag: een lagedrukgebiedje boven de Noordzee kan vrijdagavond of -nacht voor wat sneeuw (en in het westen ook erg tijdelijke dooi) zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...