dinsdag 7 februari 2012

Nog enkele dagen winterweer, daarna tijdelijk (?) zachter

Eerst en vooral een kleine dienstmededeling. De komende tien dagen zal ik veel minder tijd hebben om deze IJsverwachting actueel te houden. Ik probeer ze zo veel mogelijk bij te houden, maar een dagelijkse update is niet gegarandeerd. Tot en met zondag is dat geen probleem, want zolang blijft de winter bij ons in het zadel. Het ziet er naar uit dat we maandag en dinsdag een lichte dooi krijgen, zeker overdag en misschien ook 's nachts. Daarbij wordt het in Nederland zelfs wat zachter dan bij ons.
Daarna ziet het er volgens de verschillende weermodellen naar uit dat de winter opnieuw een poging doet om de scepter alweer over te nemen, dit keer met een hogedrukblokkade ten westen van onze omgeving. De kou zou dan wat minder intens zijn, maar de kansen op sneeuw nemen dan toe. We moeten wel nog eventjes afwachten of die evolutie de volgende dagen in de modellen blijft zitten.

De volgende dagen kan er in elk geval nog heel wat afgeschaatst worden. Er zijn een aantal locaties bijgekomen waar schaatsen toegelaten is en ik vermoed dat er nog wel een aantal zullen volgen. Ook de wedstrijdrijders maken zich op voor een drukke kalender. Morgen staat het Nederlands Kampioenschap op natuurijs op het programma, later in de week volgen een aantal klassiekers zoals de Veluwemeertocht en zaterdag ook de Hollands Venetiëtocht, die al sinds 1996 niet meer werd verreden. Tenzij er zaterdag onverhoopt een nog grotere tocht zou worden verreden, maar daar ga ik voorlopig niet van uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tijdelijk wat meer wolken, daarna opnieuw zomers

De dag begon vandaag betrokken, met boven West-Vlaanderen zelfs enkele buitjes. Dat hebben we te danken aan een depressiekern boven Duitslan...