woensdag 28 februari 2018

Koudste nacht en dag van deze winter

De voorbije nacht was de koudste van deze winter, met in Drongen een minimum van -6,7°C. Elders in Vlaanderen tot -8°C of zelfs -10°C. Hier en daar zijn de eerste schaatsers gesignaleerd. Volgens een bericht van Radio 2 Oost-Vlaanderen was het ijs op de Kraenepoel deze ochtend tussen 4 en 6,5 cm dik. Dat is nog te weinig om officieel opengesteld te worden. Schaatsen blijft er vandaag dus verboden.

Vandaag blijft het ook overdag vriezen en vannacht daalt het kwik weer tot -6 of -7°C. Er komt dus nog wel een paar centimeter ijs bij. Morgen neemt de bewolking toe en is het kwik overdag licht positief. De ijsgroei gaat dan trager. Vrijdag wordt een overgangsdag met veel bewolking, 's ochtends lichte vorst en de rest van de dag een temperatuur rond het vriespunt. De ijsvloer stagneert dan, of smelt lichtjes af. Pas vooral op in het verkeer vrijdag, want vooral na de middag valt er wat sneeuw of aanvriezende (of onderkoelde) regen.

Zaterdagochtend vriest het waarschijnlijk nog licht, maar het kwik zou dan al snel oplopen tot +6°C en dan is het uiteraard snel over met eventuele schaatspret. Hoewel het volgende week niet meteen lente-achtig wordt, zit ook een terugkeer van het winterweer er niet meteen in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten