zaterdag 20 januari 2018

Winter voorlopig nergens te bespeuren

De eerstkomende week is van winterweer in onze omgeving geen sprake. Het hogedrukgebied van de Azoren breidt zich uit richting Spanje en ten noorden van ons liggen tal van depressies. Dat betekent dat er bij ons een westelijke tot zuidwestelijke stroming staat, die zachte maritieme lucht aanvoert. Vooral van dinsdag tot en met donderdag scheert het kwik erg hoge toppen, met maxima ruim boven de 10 graden. Tot dan zijn de weermodellen ook erg zeker van hun stuk. We moeten dus niet hopen op winterweer.

Vanaf volgend weekend worden de verwachtingen wat minder zeker, wat logisch is gezien de termijn. Maar ook dan zien we nauwelijks berekeningen die winters te noemen zijn. Voorlopig niet de minste kans op natuurijs dus. Wie houdt van grijs en nat weer, die komt de komende week wel ruim aan zijn trekken. Het wordt soms winderig, maar storm staat voorlopig niet in de verwachting.

Voor de details de komende dagen verwijs ik graag naar de website van het kustweerbericht.

De verwachtingskaart voor volgende donderdag: veel anti-winterser voor onze omgeving kan een weerkaart niet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eerste vooruitzichten voor het weekend

Laat ons het komende weekend even bekijken met een zweefvliegbril op. Het hogedrukgebied boven de Noordzee dat momenteel nog zorgt voor pr...