vrijdag 25 januari 2019

Het einde van het wintertje

Aan het wintertje dat nauwelijks een week geleden begon, komt vandaag een eind. Een warmfront nadert vanuit het westen en maakt vannacht de oversteek van ons land. De tempeatuur ligt nu iets boven het vriespunt, stijgt vanmiddag tot rond 3°C en vannacht verder tot 7°C. Morgen bevinden we ons in de warme sector en loop het kwik op tot dicht tegen de 10°C. De sneeuw is al snel helemaal verdwenen en ook het ijs dat er hier en daar ligt, smelt aan een hoog tempo af. Ook zondag is het nog zacht en regenachtig. Begin volgende week is het dan opnieuw wat minder zacht, maar een echte terugkeer van de winter lijkt er niet in te zitten. De eerste dagen van feburari lijken zelfs erg zacht te gaan verlopen.

Morgen volgt opnieuw een uitgebreidere bespreking.

De pluim voor het zuiden van Nederland ziet er niet echt winters meer uit. Na een zacht weekend krijgen we tjdelijk weer iets kouder weer, maar de eerste dagen van februari zien er uitgesproken zacht uit.

2 opmerkingen:

  1. Ik vond het wel fijn de sneeuw en vooral al ik lekker thuis in de jacuzzi zit dan is dat al helemaal een mooi zicht met al de sneeuw er rond heen. Voor mij mag er nog wel een keer sneeuw vallen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het wordt na het weekend opnieuw wat kouder, met misschien nog wel eens een witte verrassing!

      Verwijderen