zondag 23 oktober 2016

Weerbericht zondag 23 oktober

Opgesteld op zondag 23 oktober om 09.50 uur.
(dagelijkse update niet gegarandeerd, nieuwe weerberichten verschijnen als ik tijd heb)

Algemene situatie

Tussen een hogedrukgebied met kern boven het noordwesten van Rusland en een lagedrukgebied ten zuidwesten van Ierland staat in onze omgeving een oostelijke stroming. Vanuit het zuiden nadert een frontaal systeem, verbonden aan de Atlantische depressie. Het trekt morgen over onze regio, maar botst daarbij op de invloed van het Russische hoog, waardoor het dinsdag onder verzwakte vorm terugkeert. Vanaf woensdag bouwt zich een hogedrukgebied op boven onze regio.


Het kwik zakte deze ochtend tot waarden rond het vriespunt. De komende nacht wordt het minder koud.

Verdere vooruitzichten (vrijdag 28 oktober tot en met dinsdag 1 november)

De hogedrukkern die zich gevormd heeft boven onze regio, lijkt zich te verplaatsen naar het zuidwesten. Er staat in onze omgeving een zwakke westelijke tot noordwestelijke stroming. De nabijheid van de hogedrukkern onderdrukt de grootste wisselvalligheid. De maxima dalen van 15°C op vrijdag naar een graad of 10 later in de periode. Er is een kleine kans op wat nachtvorst aan de grond, vooral op het einde van de periode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Extreme onzekerheid, zelfs op korte termijn

De verwachtingen zijn erg onzeker, zowel op de korte als op de langere termijn. Vannacht en morgenochtend al, bijvoorbeeld. Na de doortoch...