dinsdag 25 oktober 2016

Weerbericht dinsdag 25 oktober 2016

Opgesteld op dinsdag 25 oktober om 09.10 uur.
(dagelijkse update niet gegarandeerd, nieuwe weerberichten verschijnen als ik tijd heb)

Algemene situatie

Een krachtig hogedrukgebied met een kern van 1050 hPa boven Rusland bouwt vandaag een wig uit naar onze omgeving. De wigas ligt daarbij boven de Noordzee. De komende dagen splitst deze wig zich af tot een afzonderlijk hogedrukgebied, waarvan de kern ten zuidwesten van onze omgeving komt te liggen. Restanten van fronten kunnen wel nog voor bewolking zorgen, maar verliezen al hun activiteit.
Door de positie van de hogedrukkern blijft er vochtige en zachte zeelucht naar onze regio doorsijpelen. Koude nachten zijn er voorlopig niet in het vooruitzicht.


Een hogedrukwig groeit morgen uit tot een afzonderlijk hogedrukgebied boven onze omgeving. Later vestigt deze kern zich ten zuidwesten van ons, waardoor er zachte zeelucht wordt aangevoerd.

Verdere vooruitzichten (zondag 30 oktober tot en met donderdag 3 november)

Het Azorenhoog neemt een vrij noordelijke positie in en boven Scandinavië ligt een complex lagedrukgebied. Wij lijken het meeste kans te maken op een noordwestelijke stroming. De kans op neerslag neemt toe. De maxima liggen meestal rond 12°C. De kans op vorst tijdens de nachten is voorlopig erg klein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zon wint vandaag wèl het pleit van lage wolken

De lage bewolking bleek gisteren zaterdag hardnekkiger dan ingeschat. Volgens de verwachting van eergisteren zag het er naar uit dat het lag...