vrijdag 10 juli 2020

Eerst rustig hogedrukweer, vanaf dinsdag weer regen

Het slepende front waarvan sprake in de vorige bijdrage, zorgde uiteindelijk vooral op woensdag voor heel wat regen in Drongen: 16,8 mm. Gisteren viel daar nog eens een halve mm bij en ook vandaag kan er nog een beetje regen vallen.

Morgen breidt het Azorenhoog zich uit naar onze omgeving. Tegelijk trekt er nog een trog over Nederland. Daardoor kan er morgen eerst nog een lokale bui vallen, maar daarna wordt het droog. De aangevoerde luchtmassa blijft wel vrij koel, waardoor de maxima morgen zaterdag in het Gentse niet veel hoger liggen dan 19 à 20°C.

Zondagmiddag ligt de kern van een hogedrukgebied voor de kust van Nederland (bron kaart UK MetOffice)


Zondag heeft de hogedrukwig zich ontwikkelt tot een zelfstandige kern vlak voor de Nederlandse kust. We krijgen dan erg rustig weer, met 's ochtends vroeg wat nevel, mist en lage wolken. Daarna krijgen we geregeld de zon te zien, bij maxima die nog altijd niet veel hoger liggen dan 20°C.

Maandag is ook een rustig en mooie dag, met maxima rond 22°C. Dinsdag en woensdag zien er heel wat minder uit. Dan trekt een koufront over onze omgeving en volgens de laatste berekening van het Europese weermodel zou dat behoorlijk actief zijn. We mogen ons dan verwachten aan twee overwegend bewolkte en regenachtige dagen, met ongeveer 10 mm neerslag. De maxima blijven onder de 20°C.

Vanaf donderdag zou het weer dan opnieuw verbeteren, met maxima die tussen 20 en 25°C liggen.

Een uitgebreide zweefvlieg-weersverwachting voor Axel (Zeeuws-Vlaanderen) voor komend weekend staat te lezen op deze webpagina.

Meer details voor het weer aan zee uiteraard op de website van het Kustweerbericht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten