zondag 22 oktober 2017

Swings sprint naar tweede plaats in schaatsmarathon Amsterdam

Bart Swings is gisteravond tweede geworden in de eerste Nederlandse schaatsmarathon van het seizoen. Op de Jaap Eden-ijsbaan in Amsterdam moest hij in de eindsprint de duimen leggen voor het jonge talent Evert Hoogwerf (22). Een harde wind maakte er op de openluchtijsbaan van Amsterdam een erg lastige wedstrijd van.

In de marathons komt Bart Swings dit seizoen uit voor de sterke Bouw & Techniek-ploeg. Swings reed gisteren een attente wedstrijd en was dan ook van de partij toen in de eerste wedstrijdhelft 21 rijders een ronde voorsprong pakten op het peloton. Het bleef daarna aanvallen regenen, maar niemand kon nog een bijkomende ronde voorsprong nemen.

In de slotronden koos Jorrit Bergsma van de A-ware-ploeg het hazenpad en dat is uiteraard een man die je niet mag laten rijden. Hij nam enkele tientallen meters voorsprong, waardoor de Bouw & Techniek-ploeg vol aan de bak moest om de snelle langebaanschaatser weer in te rekenen. Eén na één sneuvelden de rijders uit het geel-rode treintje, waardoor Bart Swings op drie ronden van het einde op kop van het peloton kwam te zitten. Er zat voor onze snelle Belg niets anders op dan zelf de sprint aan te gaan, op meer dan een ronde van het einde. Ploeggenoot Robert Post zat toen nog in zijn rug, maar moest het na een akkefietje met Bob de Vries in de aanloop naar de sprint laten lopen.

Even zag het er nog naar uit dat Swings het tot het eind zou kunnen volhouden, maar in de laatste meters kwam Hoolwerf er nog over. Onze Belg kon wel nog Crispijn Ariëns, in 2013 wereldkampioen marathonskeeleren in Oostende vóór Swings, van zich afhouden.

De volgende marathon staat Swings niet aan de start, maar op 4 november in Heerenveen is hij wel weer van de partij. Ook in Breda op 23 december zal hij normaal gezien aan de start staan, vertelde hij na afloop van de wedstrijd in Amsterdam aan de interviewer van Schaatsen.nl. Dat wordt voor de Belgische supporters een mooie gelegenheid om hem eens dicht bij huis aan de slag te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op weg naar droog weer, met kans op wat nachtvorst

Nu het schaatsseizoen achter de rug is, wordt het tijd om de verwachtingen op dit blog weer eens te bekijken met een zomerse blik. Om mijn z...