zondag 14 oktober 2012

Schaatsers rijden weer marathons

Op de Jaap Eden-baan in Amsterdam zijn gisteravond de eerste marathons van de KPN Marathoncup van het nieuwe seizoen geschaatst. Op kunstijs, uiteraard. Bij de heren stonden er geen Belgen aan de start, noch bij de Topdivisie noch bij de Eerste Divisie. Bij de dames bonden wel twee landgenoten de ijzers onder. Nele Armée uit Rijkevorsel maakte deel uit van de kopgroep die de rest van het peloton op een ronde reed en kwam uiteindelijk als 16de over de streep. Hilde Govaerts uit Zemst werd 36ste van de 76 gestarte deelnemers. Winnares Irene Schouten legde de 70 ronden af met een gemiddelde snelheid van 40,8 km/u.

Geen Bart Swings of andere Belgen dus aan de start bij de heren. Een aantal van onze toppers bereiden zich voor op het nieuwe seizoen op de ijsbaan in Inzell. Eén van hen is Maarten Swings, de broer van Bart. Hij reed bij een wedstrijd in Inzell meteen een persoonlijk record op de 5 kilometer (6'44").

Volgende week staat de KPN-marathon van Utrecht op het programma.

De volledige uitslagen van Amsterdam: klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vorst tot en met vrijdag, daarna een dooiaanval

De voorbije nachten werd het telkens een graadje minder koud dan verwacht, ook de maxima lagen telkens een graadje hoger. De wind waaide wel...