dinsdag 10 juli 2012

Gentse Feesten beginnen in de herfst

De Gentse Feesten lijken dit jaar wel in de herfst te beginnen. Vooral de dag voor de opening, vrijdag, lijkt een echte herfstdag te gaan worden in Gent. Er staat veel wind, 4 tot 5 beaufort uit ZW tot W, en er valt vrijwel de hele dag regen. Het kwik raakt niet veel hoger dan 17 à 18°C. Weinig comfortabele omstandigheden om alles op te bouwen, met andere woorden. Het wordt zaak om alles goed vast te maken en te zorgen dat het regenwater vlot weg kan vloeien.

Ook op de openingsdag, zaterdag, staat er nog altijd veel wind. In de loop van de dag vallen er buien, waarbij ook onweer mogelijk is. Ook 's avonds vallen er nog altijd buien. We halen met moeite 17°C. Rond middernacht is het kwik gedaald tot 11°C. Regenjas en trui worden dus geen overbodige luxe voor de Feestengangers.

Vanaf zondag wordt het dan wat rustiger. Er vallen minder buien en er staat minder wind. Het blijft wel aan de koele kant, met maxima rond 18°C.
Begin volgende week is het licht wisselvallig, met langdurige droge periodes en maar af en toe een bui. Het wordt ook iets warmer, met maxima rond 20°C.
Het weer wil niet echt meewerken, maar ongetwijfeld zorgen de Gentenaars zelf dan maar voor een zomerse sfeer!
Op de openingsdag van de Gentse Feesten is het meteen opletten voor mogelijke onweersbuien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zomer in mei

Hoewel we pas mei en dus nog altijd in de lente zijn, kunnen we het weer voor de komende week gerust omschrijven als zomers. Het kwik loopt ...